Članek: Večji in s tem uspešnejši

Datum: 12. April 2011

Avtor: Mito Kot

Obrtniki in majhni podjetniki se večkrat počutimo kot David pred Goljatom, ko se pogajamo z velikimi podjetji o poslovnem sodelovanju. Včasih nam tu žal ne pomagajo ne pretekle izkušnje,ne pretekli poslovni uspehi kot tudi ne razna priporočila prijateljev ali poslovnih partnerjev. Zdi se, da so te ovire nepremostljive, vendar na srečo ni tako. Ko sem razmišljal o vsebini članka mi je v roke prišla knjiga 4-urni delovni teden od Timothy Ferriss-a.


V nadaljevanju navajam nekaj nasvetov iz knjige, ki sem jih priredil za slovenske razmere in s pomočjo katerih ste lahko videti večji in za to ne porabite preveč denarja.

Poslovni dokumenti naj imajo profesionalen videz

Pri svojem poslovanju uporabljajte računalniške rešitve, kajti na ta način boste vzbujali vtis dobre organiziranosti podjetja. Ne samo, da boste imeli boljši pregled nad poslovanjem ampak boste tudi znižali stroške in optimizirali poslovanje, saj boste za rutinska opravila porabili manj časa. Namenite nekaj časa  videzu vaših dokumentov (račun, ponudba, dobavnica, …) Naj se vsaj minimalno razlikujejo od drugih in naj bodo enotno oblikovani.

Spletna stran

V poslovnem svetu brez spletne strani tako rekoč ne obstajate. Strošek internetne strani je lahko nič evrov pa vse do  par tisoč evrov, odvisno od vaše dejavnosti, konkurence, cenovne politike, …  Preglejte spletne strani vaših konkurentov, pripravite si vsebino in pri tem imejte v mislih, da je manj enako več, na enostaven način predstavite svoje izdelke ali storitve.

Uporabljajte lastno internetno domeno za elektronsko pošto

Ogromno podjetnikov zakupi lastno domeno in postavi spletno stran, potem pa za poslovno komuniciranje uporabljajo poštne predale od internetnih ponudnikov kot npr. podjetje@siol.net. Vaš poslovni partner pa si ob tem misli,  da si še internetne domene ne morete privoščiti. Google Apps omogoča brezplačno uporabo poštnega strežnika z lastno domeno. 

Sedež podjetja naj bo različen od vašega privatnega naslova

Če je le mogoče, potem najemite poštni predal, virtualno pisarno ali pisarno v kakšnem poslovnem objektu, saj se vam bo na ta način kredibilnost v očeh vaših poslovnih partnerjev drastično dvignila. Za pomembne sestanke najemite opremljene poslovne prostore, ki jih je trenutno zaradi recesije mogoče dobiti zelo ugodno. Minimalen strošek, velik izkoristek.

Na spletni strani objavite več elektronskih naslovov

Enostaven, poceni in učinkovita rešitev. Seveda boste na začetku vso elektronsko pošte pregledovali vi.

V Centru podjetniških rešitev – CPR vam lahko naši strokovnjaki pomagajo, da boste videti večji in si tako zagotovili boljša izhodišča v pogajanjih s poslovnimi partnerji.  



Cena:


DAVČNI IN PRAVNI NASVETI
Davčno svetovanje ob sredah po predhodni najavi (Podjetniški center Kranj, II. nadstropje desno - učilnica).

Pravno svetovanje vsak torek od 15. do 16. ure, predhodna najava po telefonu 04/2330-935.

Delovno - pravno svetovanje - po predhodni najavi.


INTERNETNE URICE
Organiziramo brezplačne internetne urice:
  • vsak torek ob 11-tih v Kranju
  • vsako sredo ob 12-tih v Ljubljani

Internetne urice potekajo v spoščenem ozračju in so namenjene vsem, ki jih zanima internet in njegova uporaba v poslovne namene.  Vsebina se prilagaja glede na vaše želje in trenutne trende na področju interneta.