Od ideje preko znaka do blagovne oz. storitvene znamke

Datum: 18. May 2010 ob 09:00

Pravna varnost, prepoznavna kakovost ter prosto razpolaganje in samostojno odločanje so nekatere prednosti zaščitene blagovne oziroma storitvene znamke. Koraki od ideje do stvaritve znaka, ki je lahko predmet postopka zaščite v obliki pravice industrijske lastnine

Pomembno je prepoznati posamezno pravico in jo ustrezno pravno zavarovati.

Cilj seminarja je prepoznati blagovno oziroma storitveno znamko in spoznati pomen in vrednost blagovne oziroma storitvene znamke ter možnosti zaščite znamke tako doma kot tudi v tujini, spodbuditi razmišljanje udeležencev seminarja o pomenu pravic intelektualne lastnine ter spodbuditi imetnike takšnih pravic k njihovemu aktivnemu varstvu.

Program:
1. Predstavitev področja intelektualne lastnine na praktičnem primeru ustanovitve podjetja oziroma družbe (na kaj naj bo pozoren podjetnik,
obrazložitev osnovnih pojmov s področja intelektualne lastnine s poudarkom na pravicah industrijske lastnine (znamke, modeli, patenti), pomen zaščite blagovne ozrioma storitvene znamke)

2. Tipi blagovnih oziroma storitvenih znamk

3. Poti zaščite blagovne oziroma storitvene znamke doma in v tujini (nacionalna zaščita znamke, blagovna znamka Skupnosti (področje EU), mednarodni vidik zaščite znamke)

Udeleženci delavnice prejmejo gradivo.

Seminar traja približno 60 minut, z možnostjo podaljšanja seminarja za razpravo.

Predavala bo Meti Ketner, univ. diplomirana pravnica, zastopnica za modele in znamke, ustanoviteljica in direktorica podjetja KETNER, specializiranega za področje intelektualne lastnine in imetnica istoimenske storitvene znamke. Meti Ketner se s področjem intelektualne lastnine ukvarja od leta 2001, ko je bila vodja pravnega oddelka družbe SCHOENHERR, d.o.o.. V letu 2003 se je v odvetniški pisarni Mira SENICE seznanila s poklicem odvetniške pripravnice in še v istem letu opravila izpit za zastopnico za modele in znamke. Specialno z intelektualno lastnino se je, pred nastopom samostojne podjetniške poti, ukvarjala v AGENCIJI VEBO, kjer je bila tudi direktorica.


Cena:

Prijavite se na tel: 04/2818-311 (Katja) ali po mailu:info@cpr.si.
DAVČNI IN PRAVNI NASVETI
Davčno svetovanje ob sredah po predhodni najavi (Podjetniški center Kranj, II. nadstropje desno - učilnica).

Pravno svetovanje vsak torek od 15. do 16. ure, predhodna najava po telefonu 04/2330-935.

Delovno - pravno svetovanje - po predhodni najavi.


INTERNETNE URICE
Organiziramo brezplačne internetne urice:
  • vsak torek ob 11-tih v Kranju
  • vsako sredo ob 12-tih v Ljubljani

Internetne urice potekajo v spoščenem ozračju in so namenjene vsem, ki jih zanima internet in njegova uporaba v poslovne namene.  Vsebina se prilagaja glede na vaše želje in trenutne trende na področju interneta.