Podpisan sporazum o sodelovanju med Območno obrtno-podjetniško zbornico Kranj in Slovensko gospodarsko zvezo iz Celovca

Datum: 17. April 2015

 Območna obrtno-podjetniška zbornica Kranj in Slovenska gospodarska zveza v Celovcu sta v petek 17.04.2015 podpisali sporazum o sodelovanju. Slavnostni dogodek je potekal v prostorih OOZ Kranj.
 
 
 
Podpis sporazuma o sodelovanju med SGZ in OOZ Kranj je kronanje sicer že dolgoletnega dobrega sodelovanja med obema inštitucijama, med katerima so se stkali odprti odnosi in prijateljske vezi, ki presegajo in mehčajo ovire, ki jih zakonodaja marsikdaj še vedno postavlja.

Predsednik OOZ Kranj g. Ludvik Kavčič je poudaril, da smo izredno veseli, da sodelovanje podpira lokalna skupnost z zagnanostjo in pozitivno naravnanostjo župana Mestne občine Kranj Boštjana Trilarja, ki je v svojem govoru prav tako pozdravil vse udeležence. Navzoče sta pozdravila tudi predsednik SGZ Benjamin Wakounig ter predsednik OZS Slovenije Branko Meh, ki prav tako na čelu OZS nudi podporo območni zbornici.
 
Direktorici SGZ in OOZ Kranj Marina Einspieler-Siegert ter Daniela Žagar, pa sta omenjeni inštituciji slikovito predstavili. Predstavili sta tudi dosedanje skupno delovanje kot je evropski projekt Connect SME, poslovna srečanja, skupne predstavitve na Ljubljanskem obrtnem sejmu ter druge uspešne aktivnosti.
 
Pred številnimi udeleženci ter predstavniki medijev sta predsednika obeh organizacij Ludvik Kavčič in Benjamin Wakounig podpisala listino o sodelovanju med SGZ in OOZ Kranj, ki zagotavlja ohranjanje in spodbujanje nadaljnjega razvoja ekonomskih povezav med gospodarskimi subjekti v Sloveniji in Avstriji in hkrati zavezuje inštituciji k prizadevanju za dvig gospodarske uspešnosti na še višji nivo.

Inštituciji se bosta zavzemali za sodelovanje pri naslednjih aktivnosti:
• spodbujanje plasmaja izdelkov in storitev na novih trgih in pomoč pri iskanju poslovnih partnerjev,
• organiziranje skupnih razstav in poslovnih sejmov,
• izmenjava informacij s področja izobraževanja in zakonodaje,
• sodelovanje na čezmejnih projektih,
• izvajanje skupnih aktivnosti, ki so v obojestransko korist pogodbenic in njunih članov.
 
S skupnimi aktivnostmi želita instituciji širši javnosti povedati, da se je z ustvarjalnim in pozitivnim zagonom moč povezati in ustvariti dobro klimo v lokalnem okolju. Skupaj se zmore več. Skupaj je moč ustvariti pogoje, ki bodo prijazni in atraktivni za razvoj podjetništva na obeh straneh meje.
 
Slavnostni podpis je privabil tudi številne medije, ki so z zanimanjem spraševali predstavnike o načinih čezmejnega sodelovanja in povezovanja. 
 
Gostitelji OOZ Kranj so po uradnem delu delegaciji iz Celovca razkazali središče mesta Kranj z vodenim ogledom po starem mestu. Prireditev se je zaključila s pogostitvijo, na kateri so predstavniki še poglobljeno razpravljali o medsebojnem sodelovanju in načrtih za prihodnost.
 


Cena:

 
DAVČNI IN PRAVNI NASVETI
Davčno svetovanje ob sredah po predhodni najavi (Podjetniški center Kranj, II. nadstropje desno - učilnica).

Pravno svetovanje vsak torek od 15. do 16. ure, predhodna najava po telefonu 04/2330-935.

Delovno - pravno svetovanje - po predhodni najavi.


INTERNETNE URICE
Organiziramo brezplačne internetne urice:
  • vsak torek ob 11-tih v Kranju
  • vsako sredo ob 12-tih v Ljubljani

Internetne urice potekajo v spoščenem ozračju in so namenjene vsem, ki jih zanima internet in njegova uporaba v poslovne namene.  Vsebina se prilagaja glede na vaše želje in trenutne trende na področju interneta.