Spletni ali klasični poslovni programi – to je sedaj vprašanje?

Datum: 03. March 2011

Človeku je želja po svobodi položena v zibelko in podjetništvo je pot skozi katero lahko podjetnik to željo tudi uresniči. Z razvojem tehnologije postaja podjetnik vse bolj svoboden, saj lahko svoje podjetje upravlja skoraj iz katerekoli točke na svetu. Danes je podjetnik mobilen, prilagodljiv glede delovnega časa, s pomočjo tehnologije lažje prilagaja svoj čas in aktivno komunicira s svojimi poslovnimi partnerji.

Tehnologija in računalniški programi, aplikacije, rešitve se razvijajo z namenom poenostavitve postopkov, skrajšanju delovnem procesu, učinkovitejšem komuniciranju s poslovnimi partnerji in lažjemu upravljanju podjetja.  S pomočjo tehnologije se odpravlja podvajanje opravil in tako znižajo stroški poslovanja. Z razmahom Interneta so nam na voljo informacije »na klik« in zato želi imeti sodoben podjetnik tudi informacije o poslovanju podjetja »na klik« - s pritiskom na gumb.
 
Klasični programi temeljijo na tehnologiji iz 90.-tih let in njihova glavna značilnost je, da se namestijo na računalnik pri podjetniku in se lahko potem uporabljajo izključno in samo na tem računalniku. Poleg tega običajno zahtevajo še najnovejši (beri najdražji) model računalnika, da jih je mogoče sploh namestiti in so zelo občutljivi na kakršne koli posege na računalniku. Trenutno še imajo vedno prevladujoči tržni delež in so še vedno najbolj primerna rešitev za velike poslovne sisteme ali zapletena poslovna okolja. Njihova glavne slabosti poleg delovanja samo na določenih napravah, so še visoki stroški nakupa in vzdrževanja in slaba povezljivost z drugimi programi.
 
Spletni programi so svoj pohod na trg v razvitih državah začeli pred 10 leti, v Sloveniji kakšno leto za tem. Na začetku so bili razviti enostavni programi v smislu raznih pripomočkov, dandanes pa lahko podjetniki uporabljajo celovite informacijske spletne rešitve, od katerih so mnoge plod slovenskega znanja (www.cpr.si). Prednosti spletnih programov so predvsem:
·        zelo nizki stroški  najema,
·        vzdrževanja praktično ni,
·        hitra uvedba in začetek uporabe,
·        dosegljivost 24 ur na dan ne glede na lokacijo uporabnika
·        potrebujete samo Internetni dostop
 
V Centru podjetniških rešitev smo usmerjeni v prihodnost in želimo podjetnikom in obrtnikom ponuditi rešitve s pomočjo katerih bodo uspešnejši in svobodnejši. Zato smo začeli razvijati t.i. virtualno pisarno, kjer so združene rešitve in storitve, ki temeljijo na spletnih tehnologijah. Na ta način našim uporabnikom omogočamo dolgoročen poslovni uspeh in učinkovito poslovanje.

Avtor: Mito Kot

Preberite si mnenje uporabnikov o CPR rešitvah.




Cena:


DAVČNI IN PRAVNI NASVETI
Davčno svetovanje ob sredah po predhodni najavi (Podjetniški center Kranj, II. nadstropje desno - učilnica).

Pravno svetovanje vsak torek od 15. do 16. ure, predhodna najava po telefonu 04/2330-935.

Delovno - pravno svetovanje - po predhodni najavi.


INTERNETNE URICE
Organiziramo brezplačne internetne urice:
  • vsak torek ob 11-tih v Kranju
  • vsako sredo ob 12-tih v Ljubljani

Internetne urice potekajo v spoščenem ozračju in so namenjene vsem, ki jih zanima internet in njegova uporaba v poslovne namene.  Vsebina se prilagaja glede na vaše želje in trenutne trende na področju interneta.